Djevojka je pronašla djedovu staru kutiju, iznenadilo ju je ono što je bilo unutra

Djevojka je pronašla djedovu staru kutiju, iznenadilo ju je ono što je bilo unutra
7K
Kopanjem po stvarima baki i djedova ponekad možete otkriti puno zanimljivih i vrijednost predmeta, ali i važnih sjećanja. Jedna djevojka iz Michigana nedavno je pronašla kutiju u djedovom ormaru te otkrila pravo malo povijesno blago.

Na prvo pogled se činilo kako u kutiji nema ništa osim starih diploma. Kasnije je saznala da kutija ima ladice i da se dijelovi mogu skinuti. Ispod gornjeg dijela pronašla je čitavo čudo starih novina, i to ne bilo kakvih.

Svi primjerci su na naslovnicama imali važne povijesne događaje koji su obilježili prošlo stoljeće. Tako je primjerice pronašla novine u kojima je glavna vijest bila kapitulacija Japana i kraj rata, ili bombastični naslov 1969. godine o prvom čovjeku na mjesecu.

Bili su tu i primjerci koji su stariji više od 100 godina. Primjerak "The New York Herala" novina pisale su o smrti Abrahama Lincolna, a procjenjuje se da je izdanje iz razdoblja od 1865. do 1880. godine.

Među ostalim novinama koje je pronašla bili su naslovi o kraju Prvog svjetskog rata, bacanju atomskih bombi na Hiroshimu i Nagasaki i dr.