OPASNOSTI PREDUGOG SUNČANJA Ako vas slike ove majke ne zabrinu, mogli biste imati velikih problema

OPASNOSTI PREDUGOG SUNČANJA Ako vas slike ove majke ne zabrinu, mogli biste imati velikih problema
31K
39-godišnja Bethany Gambardella-Greenway iz Teksasa odlučila je podijeliti svoju priču i upozoriti ostale ljudi kojima bi se moglo dogoditi ono što se i njoj dogodilo.

Dok je 2015. godine bila trudna, primijetila je čudnu promjenu na čelu. Na samom početku ju je ignorirala jer je mislila da joj hormoni divljaju zbog trudnoće. Kasnije je kod dermatologa saznala da ima agresivnu vrstu raka kože - dezmoplastični melanom. Doktori su ga uklonuli no rak se već bio proširio na kosti i limfne čvorove.

Išla je na radijaciju, a imunoterapiju je započela u listopadu prošle godine. Pravovremeno liječenje joj je puno pomoglo i sada je skoro skroz izliječena no postoje posljedice svega ovoga. Jedna žlijezda slinovnica joj je trajno oštećena, a promijenio se i rast kose.

Bethany možda spada u posebnu grupu jer joj je i mama imala melanom kad je bila otprilike istih godina, no 39-godišnja mama svojim fotografijama želi upozoriti javnost i savjetuje svima da ne pretjeruju sa sunčanjem, pogotovo ne bez zaštitne kreme jer rak kože može biti itekako neugodan i opasan.