Svi su ignorirali starca koji je svake noći sjedio na istom mjestu, sve dok ga jedna žena nije pitala zbog čega je tamo

Svi su ignorirali starca koji je svake noći sjedio na istom mjestu, sve dok ga jedna žena nije pitala zbog čega je tamo
15K
Jedan pogrbljeni starac je svake noći sjedio na istom mjestu u jednoj ulici u američkom Phoenixu. I po suncu i po kiši, uvijek je bio na istom mjestu u blizini jednog Church’s Chicken restorana. Pokraj sebe imao znako s natpisom "Prodajem bakrene kovanice".

Ljudi su svakog dana prolazili pokraj njega no nikad ga nisu pitali zbog čega je uvijek na istom mjestu iako nije bilo zainteresiranih za kupnju kovanica. No jedne večeri, njegova sugrađanka Lisa Fandrich vidjela ga je kako jedva gura svoja invalidska kolica na kojima su bile njegove kovanice. Sljedeće večeri ga je pronašla na istom mjestu i odlučila mu prići te saznati više o njemu i njegovoj životnoj priči.

Njihovi susreti su se nastavljali, svakog dana je naučila nove informacije o pogrbljenom starcu. Zove se Paul, a Lisi je ispričao kako se u Phoenix doselio prije 36 godina zajedno sa svojom ženom. U braku su 54 godine, a stare kovanice pokušava prodati jer su on i njegova žena siromašni i treba im taj novac kako bi preživjeli.

Lisa je odlučila pomoći starcu pa je na jednoj web stranici napravila akciju prikuplja donacija za Paula. Akcija je postala viralna nakon što su mediji prenijeli priču o starcu i njegovim kovanicama koje sada više neće morati ni prodavati. Prikupljeno je i više novca nego što je bilo planirano.