Ova japanska "ljudska lutka" plaši ljude na ulicama Tokija i u potpunosti shvaćamo zašto

Ova japanska "ljudska lutka" plaši ljude na ulicama Tokija i u potpunosti shvaćamo zašto
9K
Mnogi horori usadili su nam strah od lutaka. Bile one plastične ili porculanske, jedna stvar se nikada ne mijenja: nikada ne znamo što smjeraju. Slavni Chucky i brojne druge lutke iz takvih filmova uzrok su mnogih noćnih mora pa ne čudi što je susret s ljudskom lutkom koja šeće ulicama Tokija kod većine prolaznika izazvao strah. Ako mislite da se radi o reklami za najnoviji horror film, varate se.

Japanska modna dizajnerica Hitomi Komaki došla je na ideju da stvori ljudsku lutku s kojom će terorizirati stanovnike Tokija. Prolaznici koji hodaju ulicama neugodno su iznenađeni kad vide Lulu Hashimoto, ljudsku lutku u kostimu koji se sastoji od maske, perike, haljine, čarapa i cipela. Dizajnerca tvrdi da je Lulu prva lutka ove vrste. Kaže da joj je bio cilj stvoriti nešto što će biti "utjelovljenje slatkoće".

Hitomi tvrdi da je oduvijek voljela lutke i za nju one predstavljaju slatkoću. "Mnogi ljudi ovo nazivaju fetišem, ali za mene ovo nije fetiš nego moda. Kao kad oblačite lijepu odjeću i stavljate umjetne trepavice kako biste izgledali slatko."

Ova vrsta kostimiranja česta je u Japanu i zove se "Kigurumi". Bit Kigurumija je maskiranje i glumljenje fiktivnih likova u stvarnom životu. Kostim koji nosi Lulu ima naslikane zglobove zbog kojih još više podsjeća na lutku, ali ne ograničava pokrete. Pravi identitet Lulu je tajna, a Hiromi otkriva da su kostim nosile razne osobe.

Stanovnici Japana, a i šire, potpuno su očarani ovom kreacijom. Lulu Hashimoto ima preko 12.6 tisuća sljedbenika na Instagramu, a njeni se obožavatelji u velikom broju skupljaju na događajima gdje se Lulu pojavljuje.

Lulu je jedna od 134 polufinalistica izbora za Miss iD beauty u kojem je sudjelovalo preko 4000 djevojaka. Na tom su natjecanju dozvoljeni i neljudski likovi stvoreni računalom, a pobjednica će biti proglašena u studenom.

U kreiranju Lulu, Hiromi je surađivala sa dizajnerom Kohom Uenom. Ueno je osmislio čarape i zglobove koje lutka nosi, a želja mu je da žene nose njegove čarape i postanu umjetne i kao lutke. Iako izgleda jezivo, ljudska lutka Lulu Hashimoto je zasigurno i vrhunsko umjetničko djelo. Lulu postaje sve popularnija, a nakon studenog ćemo je možda vidjeti posvuda.