Ova haljinica stara 67 godina postala je obiteljska tradicija, se članice obitelji su je nosile za jednu posebnu prigodu

Ova haljinica stara 67 godina postala je obiteljska tradicija, se članice obitelji su je nosile za jednu posebnu prigodu
8K
Naslijeđena odjeća često krije zanimljive obiteljske priče stare nekoliko generacija. Za mamu Jenny Hirt iz američke savezne države Colorade ova haljinica iz 1950. godine koju je napravila njena prabaka ima posebno mjesto u srcu.

Prva osoba koja ju je nosila bila je njena tetka, Martha Esch, i to na prvi dan vrtića. U zadnjih 67 godina nije bila jedina koja ju je nosila. Iz generacije u generaciju, koristile su je sve djevojčice iz obitelji. Haljinica je postala prava obiteljska tradicija.

Jennyjine kćeri Caroline (4) i Ally (6) također su nosile haljinicu mamine prabake, a nedavno ju je naslijedila i Jennyjina nećakinja i time postala 19. djevojčica koja je na prvi dan vrtića nosila ovu staru haljinicu.

67 godina stara haljina je u zadnjih sedam desetljeća bila u sedam različitih američkih saveznih država, ovisno o tome gdje su mlade članice obitelji živjele. Jako je dobro očuvana i tijekom svih tih godina su joj trebali samo minimalni popravci. Na fotografijama možete vidjeti samo neke od djevojčica koje su nosile ovu tradicionalnu haljinicu. Jenny je slike podijeli i na Facebooku gdje je dobila veliki broj pohvala i pozitivnih komentara osoba kojima se njihova tradicija jako svidjela.

Najnovije