Ratni veteran je htio počiniti samoubojstvo, a ona je čuo šuškanje u grmu...

Ratni veteran je htio počiniti samoubojstvo, a ona je čuo šuškanje u grmu...
11K
PTSP odnosno posttraumatski stresni poremećaj nažalost je česta pojava kod ljudi koji su doživjeli potresne prizore u ratu i raznim konfliktima. Od svih rana, najgora je ona nevidljiva koja djeluje na psihu čovjeka.

Josh Marino jedan je od onih koji je završio u Iraku i na kojeg su svi ti pucnjevi i eksplozije djelovale na najgori moguć način. Došao je do trenutka kada je odlučio da ne može više nastaviti živjeti. Napisao je oproštajno pismo, uzeo nož i odšetao van kako bi po kiši zapalio svoju zadnju cigaretu. No onda se dogodilo nešto što mu je dalo posljednju nadu i volju za životom. Stajao je u blizini grma iz kojeg je prvo čuo šuškanje, a onda i mjaukanje. Bio je to crni mačić koji je iskočio iz grma i došao do njega pa mu se počeo trljati o noge te čekao da ga muškarac mazi. Joshu su se oči napunile suzama.

Od tog trenutka sve se promijenilo. Josh je pronašao razlog za život - ima novog prijatelja kojemu je dao ime Scout. Priznao je da je sretan jer se u pravom trenutku našao na pravom mjestu i na taj način spasio napuštenog mačića. Prestao je razmišljati o svojim problemima, ružnim prizorima koje je vidio te se posvetio svom novom prijatelju na četiri noge. Ova lijepa priča još jednom dokazuje da životinje često znaju biti dar s neba, tj. anđeo čuvar koji spasi ljudski život. Nastojmo im vratiti na jednak način!

Najnovije