Mladić dao otkaz na poslu i obogatio se radeći posao kojeg može obavljati baš svatko

Mladić dao otkaz na poslu i obogatio se radeći posao kojeg može obavljati baš svatko
6K
Ryan Grant je 28-godišnji računovođa koji je dao otkaz na poslu kako bi se mogao baviti puno isplativijim poslom kojeg se sam sjetio. Ryan kupuje igračke u trgovačkim lancima Walmartu i Targetu te ih preprodaje na online trgovini Amazon.

Od računovodstva je odustao prije 4 godine, a pohvalio se da je toliko napredovao da sada svake godine ima milijune dolara profita. Iako sada zarađuje puno više nego na samom početku, Ryan je svoju plaću snizio sa 150 000 dolara mjesečno na "samo" 60 000 dolara kako bi mogao više ulagati u razvoj svog
poslovanja.

Mladi poduzetnik kaže da je vrlo brzo nakon što se zaposlio shvatio da to nije ono što on želi raditi te je počeo razmišljati o pokretanju vlastitog posla u kojem bi imao proizvoljno radno vrijeme i puno veće mogućnosti.

Na samom početku se bavio preprodajom udžbenika te tako vrlo brzo došao do svojih prvih 10 000 dolara. Nakon toga se počeo baviti jednom od Amazonovih usluga u kojoj je nudio jeftiniju dostavu robe. Kad je shvatio da na ovaj način može zaraditi veliku svotu novca, počeo je tražiti zanimljive proizvode u Walmartu i Amazonu. Vrlo brzo se pokazalo da je preprodaja igračaka pun pogodak pa je počeo kupovati razne vrste Barbie lutaka, LEGO kockica i drugih igračaka. Kuća mu je bila puna kartonskih kutija u kojima je čuvao kupljenu robu. U tom trenutku je shvatio da je krajnje vrijeme za najam skladišta. Zaposlio je i 11 ljudi koji mu pomažu u organizaciji i prodaji proizvoda.

"Prvenstveni cilj mi je bio pronaći posao koji bi mi osigurao fleksibilno radno vrijeme. Htio sam pronaći bilo što, tj. nešto čime bih nadoknadio onu plaću koju nisam više dobivao nakon što sam dao otkaz. Pokazalo se da je to bio pun pogodak te sam ostvario puno više od očekivanog.", ispričao je mladić koji uz posao drži i predavanja na kojima drugim ljudima daje slične ideje i savjete.

Najnovije