Beskućnik dao svojih zadnjih 20 dolara kako bi pomogao nepoznatoj djevojci, taj događaj mu je promijenio život

Beskućnik dao svojih zadnjih 20 dolara kako bi pomogao nepoznatoj djevojci, taj događaj mu je promijenio život
3K
Kada je Johnny, beskućnik iz Philadelphije potrošio svojih zadnjih 20 dolara, nije na to gledao kao na trošak ili bacanje novca. Bila je to pomoć sugrađanki, a kasnije se pokazalo i kao investicija koja je i njemu puno pomogla.

Cijela ova priča počela je kada se 27-godišnja Kate McClure vozila u Philadelphiju i na putu ostala bez goriva. Opisala je svoj prvi susret s beskućnikom koji ju je oduševio: "Vidio je da sam stala sa strane, znao je da nešto nije u redu. Rekao mi je da se vratim u auto i zaključam vrata. Vrlo brzo se vratio s kanisterom goriva. Potrošio je svojih zadnjih 20 dolara kako bi meni osigurao da sigurno dođem do odredišta."

Nije mu mogla vratiti novac jer ga tada nije imala u novčaniku, no kasnije su se ponovno vidjeli: "Stajala sam na tom istom mjestu zadnjih nekoliko tjedana. Kad sam ga konačno ugledala, vratila sam mu novac, dala mu jaknu, rukavice, kapu i tople čarape. Dajem mu i po par dolara svaki put kad ga vidim."

Kate nije mogla prestati razmišljati o sugrađaninu koji je učinio sve kako bi joj pomogao. Odlučila je na internetu pokrenuti online kampanju kako bi mu pomogla da pronađe posao i novi dom. Cilj kampanje je bio skupiti 10 tisuća dolara, no na kraju su skupili čak 10 puta više. U trenutku kada su došlo do brojke od 100 000 dolara, Johnny je zatražio da završe kampanju jer "nije htio iskorištavati druge ljude zbog svoje teške životne situacije".

Johnny je sada u potrazi za poslom, a veći dio novca je obećao donirati u dobrotvorne svrhe.

Najnovije