Mladi par naučio živjeti od 50 kuna dnevno, na taj način su ostvarili svoje snove o putovanju oko svijeta

Mladi par naučio živjeti od 50 kuna dnevno, na taj način su ostvarili svoje snove o putovanju oko svijeta
3K
Hoćete li kada budete stari i sijedi moći reći da ste živjeli punim plućima i ispunili svoje snove? Hoćete li moći reći da ste posjetili mjesta koja ste htjeli vidjeti ili ćete se kasnije kajati jer svoju mladost niste proživjeli na bolji način? Karol Lewandowski i Aleksandra Slusarczyk sigurno nisu jedni od onih koji će se kajati.

Mladi par iz Poljske oduvijek je sanjao o putovanju po svijetu, no kao i većina drugih ljudi, nisu imali dovoljno novca kako bi živjeli život pun avantura. Međutim, za razliku od ostalih, oni nisu odustali baš tako lako. Odlučili su da ih manjak novca neće spriječiti da ostvare svoj cilj pa su kupili stari Volkswagen kombi iz 1989. godine za 4000 kuna, ofarbali ga i napravili od njega savršeno vozilo za njihove buduće avanture. Bili su spremni za put.

Stari kombi se tu i tamo pokvari, no par je naučio popraviti ga te tako dodatno uštedjeti za ostale potrebe poput goriva, hrane i pića. No kada pogledate fotke, pitat ćete se na koji način su stigli do svih tih mjesta? Vrlo jednostavno, naučili su ne trošiti dnevno više od 50 kuna! Sve to zvuči fino i zanimljivo, no kako je to uopće izvedivo?

Kao prvo, spavaju u kombiju ili šatoru, dakle - ne moraju plaćati hotel ili drugi oblik smještaja. U njemu imaju sve što im je potrebno za život. Druga stvar koja im jako pomaže je činjenica što nikad jedu u restoranima i ne kupuju gotovu hranu nego sve namirnice kupuju u isplativim supermarketima te ih sami spremaju. Treća stvar - ponekad prenoće kod ljudi koje upoznaju tijekom putovanja te na taj način "napune baterije" i pripreme se za nastavak puta.

Glavni trošak im je gorivo, no i za to su pronašli rješenje. Često putuju s ljudima koji im plate dio troška, a ponekad im plaćaju i za slanje razglednica. Za jednu razglednicu dobiju litru goriva.

Mladi par je na ovaj način posjetio već preko 50 država i prešao više od 150 000 kilometara. Njihova priča će možda i vas motivirati da počnete štedjeti i pronaći vlastiti način kojim ćete ostvariti svoje snove.

Najnovije