KAKO JE BITI U KOMI? Mlada djevojka je opisala što je osjećala dok je nepomično ležala u bolnici

KAKO JE BITI U KOMI? Mlada djevojka je opisala što je osjećala dok je nepomično ležala u bolnici
3K
https://www.youtube.com/watch?v=xrT9XRyDDaE
Jeste li se ikada pitali kakav je osjećaj kad ste u komi? Neke ljude to zanima iz čiste znatiželje, dok drugi o tome nažalost razmišljaju zbog toga što je njihova voljena osoba u komi iz koje se ne budi. Ova djevojka je bila u komi i odlučila je na svom YouTube kanalu otkriti što je osjećala dok je nepomično ležala u bolnici.

Claire je u komi završila kada je nakon jedne operacije došlo do komplikacija koji su joj ugrožavali život. Doktori su odlučili da je najbolje rješenje umjetna koma koja bi im osigurala vremena za nove planove. U komi je bila dva tjedna, a ono što je iznenađujuće je njena tvrdnja da je bila gotovo svega svjesna.

Kaže da je čula sve što se događa oko nje, ali je razgovore doživljavala na jedan sasvim drukčiji način. Primjerice, ispričala je kako je u jednom trenutku mislila da je u kampu za djevojčice i da je slušala kako tračaju nekoga iako je to zapravo u stvarnosti bio razgovor njene pomajke koja je s drugom osobom raspravljala o jednoj medicinskoj sestri. Djevojka je u komi imala osjećaj kao da i ona razgovarao s njima iako se to u stvarnosti naravno nije dogodilo.

Za neudobne položaje u kojima je bila, njen je mozak u komi stvorio "priče" odnosno objašnjenja o tome zbog čega se nalazi u takvim pozama, npr. u jednom trenutku je mislila da leži na visećoj ležaljci.

Clair kaže da ono što je u komi "doživljavala" nije imalo previše smisla, ali je uvijek bilo povezano sa stvarnim svijetom. Halucinacije o Aljasci je imala vjerojatno jer su je zbog visoke temperature hladili ledom pa je njen mozak automatski razmišljao o hladnom mjestu - Aljasci.

Ovo je bilo samo njeno iskustvo. Ono što druge osobe osjećaju možda nije slično onome što je Claire "doživjela". Neke stvari vjerojatno nikad nećemo saznati, no bilo je zanimljivo čuti što se događa u glavi mlade djevojke koja je završila u induciranoj komi.