"VIDEO KOJI ĆE VAM OTVORITI OČI" Amerikanac posjetio Sjevernu Koreju i vidio drugu stranu najizoliranije države

"VIDEO KOJI ĆE VAM OTVORITI OČI" Amerikanac posjetio Sjevernu Koreju i vidio drugu stranu najizoliranije države
3K
https://www.youtube.com/watch?v=tRnV2P5T5VA
Drew Binsky je mladi Amerikanac koji je posjetio više od 100 država. Nakon što je završio fakultet, preselio se u Južnu Koreju kako bi tamo djeci u školama predavao engleski jezik. Jedna od želja mu je bila i posjetiti Sjevernu Koreju za koju se većina slaže da je najizoliranija država na svijetu.

San mu je ostvario kad je preko kineske turističke agencije posjetio glavni grad Pjongjang. Iako mu je bilo jasno da je sve unaprijed isplanirano (mjesta koja smiju posjećivati, hrana koju smiju jesti...), primijetio je da ono što vidi nije ni slično prizorima koje je viđao u zapadnjačkim medijima.

Oko sebe je vidio opuštene ljude koji žive normalno, idu na posao, djecu koja se igraju s prijateljima dok idu kući iz škole... Znao je da ljudi oko njega primjećuju da je Amerikanac, ali je rekao da se ni u jednom trenutku nije osjećao nepoželjno. Jedino što mu je bilo čudno su brojni policajci i redari koji nadgledaju ulice i promet (kojeg nema previše budući da rijetko tko ima vlastiti automobil).

Uspio je sudjelovati i u maratonu, i to na punom stadionu, a posebno mu se svidjela podzemna željeznica. Jasno mu je da život u Sjevernoj Koreji nije bajan i da njihova vlast kontrolira medije, no na kraju se zapitao žele li Korejci nešto bolje ili su zadovoljni svojim načinom života. Što vi mislite?

Najnovije