Ovaj restoran nudi besplatnu hranu, no samo pod jednim uvjetom

Ovaj restoran nudi besplatnu hranu, no samo pod jednim uvjetom
7K
Prema nekim statistikama čak 12% svjetske populacije gladuje. Iako tvornice diljem svijeta proizvedu dovoljno hrane za svakoga, glad postaje sve veći problem. Mnogi restorani i trgovački lanci svakog dana bace ogromne količine hrane koja je ispravna i koju je netko mogao pojesti. Zbog toga je bivša zaposlenica IBM-a, Sekai Kobayashi, otvorila restoran u Tokiju koji nudi besplatnu hranu, a imaju samo jedan uvjet.

33-godišnja Japanka smatra da u današnjem svijetu nitko ne bi trebao biti gladan. Svoj restoran je nazvala "Mirao Shokudo" što bi se moglo prevesti kao "Restoran budućnosti", a cilj joj je nahraniti svakog posjetitelja. Vlasnica restorana i sama radi u kuhinji, a smislila je zanimljiv način kako otplatiti dio troškova. Tko nema novca da plati svoj obrok može umjesto toga 50 minuta raditi u restoranu.

Na taj način su već pomogli velikom broju ljudi koji se nalazi u teškoj financijskoj situaciji. No, te osobe naravno nisu jedini posjetitelji restorana. Ima čak i onih koji rade za druge. Naime, svi koji odluče odraditi 50 minuta u restoranu, imaju dvije opcije: jesti besplatnu hranu ili dobiti kupon koji mogu ostaviti na ulazu kako bi ga netko drugi mogao uzeti.

Iako ovo zvuči kao pučka kuhinja i bacanje novca, Sekai je svoju ideju pretvorila u profitabilan projekt koji će joj omogućiti da i u budućnosti nudi besplatnu hranu onima koji je stvarno trebaju.