Novinar s televizije svaki dan šminka lice kako mu kožna bolest ne bi uništila karijeru

Novinar s televizije svaki dan šminka lice kako mu kožna bolest ne bi uništila karijeru
9K
Htjeli mi to priznati ili ne, naš izgled utječe na to kako drugi ljudi gledaju na nas i kako nas doživljavaju. Čak i one najzgodnije svjetski poznate zvijezde brinu o svom izgledu jer o njemu praktički ovise njihove karijere.

50-godišnji TV reporter Lee Thomas uvjeren je da i njegov izgled utječe na karijeru pa se svaki dan maže kako bi sakrio vitiligo, kožnu bolest koja uzrokuje depigmentaciju na dijelovima kože, uključujući i lice. Novinar s TV kanala FOX primijetio je čudne bijele mrlje na koži kad je imao 25 godina. Počeo je paničariti pa je pitao za mišljenje mamu koja mu je rekla da bi to moglo biti od stresa. S vremenom su mu se mrlje počele pojavljivati na sve više mjesta - na licu, rukama... Lee je znao da nešto nije u redu.

Tek nakon godinu dana odlučio je posjetiti doktora i informirati se više o svojoj kožnoj bolesti. Rečeno mu je da ima vitiligo i da postoje tretmani za ovu bolest, no da se ne može izliječiti. Lee je tada odmah počeo razmišljati o svojoj karijeri za koju je bio uvjeren da je gotova. Nakon malo razmišljanja, shvatio je da ne smije odustati od svog posla jer nije htio razočarati ljude koji su mu pomogli da dođe svoje pozicije. Zbog toga se sad svaki dan šminka kako gledatelji ne bi primijetili njegovu kožnu bolest i previše se skoncentrirali na nju umjesto na sadržaj emisije. 2007. godine je napisao i knjigu o svojoj borbi, a za sebe kaže da se danas osjeća kao časna osoba koja tuđe probleme shvaća puno bolje nego prije.