Nakon što je počeo piliti daske, kupac je otkrio što se zapravo nalazi u drvenom namještaju kupljenom u IKEI

Nakon što je počeo piliti daske, kupac je otkrio što se zapravo nalazi u drvenom namještaju kupljenom u IKEI
11K
Svi vole IKEU. Imaju sve što vam je potrebno da uredite svoju kuću ili stan, no jeste li se ikada pitali kako je namještaj napravljen i je li zaista toliko kvalitetan i izdržljiv?

Jedan je muškarac kupio radni stol u IKEI, a iznenadio se kad je nakon malo piljenja i rezuckanja saznao što se zapravo nalazi u drvenim daskama. James L. Sutter je htio napraviti sitne promjene na stolu prije nego što ga je smjestio u sobu pa je pilom treba malkice promijeniti dimenzije dasaka. Stol je bio relativno jeftin, a nakon piljenja je saznao i zašto. Vidio je da je riječ o lažnim drvenim daskama koje unutra imaju strukturu u obliku saća koja ih čini čvršćima.

Priznao je da se nije previše iznenadio niti razočaralo jer je pretpostavljao da za nisku cijenu neće dobiti puno drvo. Osim toga, ovo rješenje je po njemu dobro jer je ekološki prihvatljivije. To je potvrdila i sama IKEA - nakon što je ova priča završila u medijima, izjavili su da materijal nastoje iskoristiti što efikasnije i time smanjiti stvaranje otpada na minimum.