Kažu da joj se kroz kožu mogao vidjeti mozak: Pogledajte kako je nekada izgledala prerano rođena beba

Kažu da joj se kroz kožu mogao vidjeti mozak: Pogledajte kako je nekada izgledala prerano rođena beba
9K
Iako prijevremeni porođaji nisu nikakva rijetkost, postoje slučajevi koji ne samo da šokiraju roditelje nego i čitavu javnost. Prošle godine proširila se vijest o bebi koja je rođena prerano, a neki kažu da su joj kosti bile toliko nerazvijene da joj se kroz kožu mogao vidjeti i mozak.

Riječ je o djevojčici, Hailie Dillon iz Velike Britanije, koja je imala samo 0.5 kg kad je rođena. Zamislite, bila je tek nešto teža od one velike Milka čokolade. Pluća joj nisu funkcionirala jer nisu još bila dovoljno razvijena pa je svoje prve mjesece morala naravno provesti u bolnici.

Njena mama, Cheri Price, koja danas ima 22 godine, morala je čekati čak 18 dana kako bi doktori mogli konačno stabilizirati malenu Hailie i omogućiti mladoj mami da uzme svoje dijete u ruke. Ni sama ne može vjerovati da je njena kćerkica preživjela. Našalila se i rekla da je još uvijek izgledala kao fetus i kao mali crveni vanzemaljac.

Inkubator i ostala medicinska oprema omogućili su malenoj djevojčici da se oporavi i razvije. Danas ima 1 godinu i izgleda preslatko. Njeni roditelji su jako ponosni jer je izdržala i prošla kroz nešto što drugi ne mogu ni zamisliti...