Dječak je svakog dana nestajao na nekoliko sati, a onda je njegov otac saznao što se zapravo događa

Dječak je svakog dana nestajao na nekoliko sati, a onda je njegov otac saznao što se zapravo događa
10K
Ken je imao samo 8 godina kad je njegov otac primijetio da dječak svakog dana nestane na nekoliko sati. Iako je bio uvjeren da njegov sin ne čini nikakve probleme, jednog dana ga je odlučio pratiti i vidjeti što se zapravo događa.

Ono što je ugledao rastopilo mu je srce. Tata je vidio da se dječak družio s bolesnim psima lutalicama kojih je u okolnim ulicama bilo sve više. Dječak ih je hranio i mazio, a ponosni tata je napravio par fotki koje je kasnije podijelio na internetu. Slike su se ubrzo proširile i oduševile veliki broj ljudi, a onda su Kenu počele stizati i donacije. Ljudi su mu slali novac kako bi imao dovoljno za pseću hranu i troškove za veterinara.

Psima je zaista uspio pomoći i spasiti ih, no tu nije bio kraj njegove priče. Kenov veliki san bio je otvoriti vlastito sklonište, što je zahvaljujući brojnim donacijama i uspio. Njegovo sklonište veličine 930 m2 nalazi se na Filipinima, a dječak nastoji pomoći baš svakom psu koji završi u njegovim rukama. Ne drži ih u kavezima (osim ako zbog bolesti moraju mirovati), a daje im samo hranu visoke kvalitete.

No psi nisu jedine životinje kojima dječak pomaže. Primio je i mnoge mačke, pa čak i jednu kravu. Druženje sa psima lutalicama pretvorilo se u nešto puno ozbiljnije, a jedino što možemo učiniti je čestitati ovom malom heroju i nadati se da će uspjeti spasiti još mnogo životinja. :)