Indonežanin posjetio Sjevernu Koreju i svijetu otkrio kako izgledaju njihove trgovine s računalima i elektronikom

Indonežanin posjetio Sjevernu Koreju i svijetu otkrio kako izgledaju njihove trgovine s računalima i elektronikom
10K
https://www.youtube.com/watch?v=FtDWYzwwuUs
Jaka Parker boravio je u Sjevernoj Koreji od 2012. do 2016. godine. U tih nekoliko godina naučio je puno toga o najizoliranijoj državi svijeta. Snimio je i dosta videa u kojima se vidi kako izgleda život u Sjevernoj Koreji, a veliki dio toga podijelio je i na YouTubeu.

Iako priznaje da je Kimova Koreja izolirana, smatra da bi svakoj državi trebalo dozvoliti da ima uređenje kakvo želi. Kaže da žele živjeti u miru i da ne napadaju druge države te da se po zapadnjačkim medijima šire informacije koje često nisu ni blizu istini. U glavnom gradu, Pyongyangu, vidio je mnoge strance (uključujući i Amerikance, Kanađane...) koji često rade kao profesori stranih jezika i koji imaju veliki broj beneficija i prava.

U ovom videu pokazao je svijetu kako izgledaju sjevernokorejske trgovine s računalima i elektronikom. Zanimljiv podatak koji je izdvojio je činjenica da računala koja prodaju najčešće nemaju priključak za umrežavanje, a od ostalih stvari kaže da imaju sve što se može naći i u drugim državama - LCD televizore, napredne kamere, moderne kućanske aparate...