MJESEC DANA BEZ ŠEĆERA? Ovaj par se odrekao hrane s dodanim šećerom, evo što se dogodilo

MJESEC DANA BEZ ŠEĆERA? Ovaj par se odrekao hrane s dodanim šećerom, evo što se dogodilo
11K
https://www.youtube.com/watch?v=wBtslkL5nUA
Čak i malo dijete zna da puno slatkiša nije dobro za zdravlje. Utjecaj šećera na ljudski organiziram povezuje se s mnogim bolestima. Zbog toga mnogi pokušavaju jesti što manje slatkoga, ni često ni ne znaju da šećera ima i u namirnicama za koje nitko nikada ne bi rekao da su zaslađene.

Koliko god to teško bilo, ovaj par se odlučio odreći šećera na mjesec dana. Obećali su sami sebi da neće jesti hranu s dodanim šećerom i da će voće biti jedina slatka hrana na njihovom jelovniku.

Već nakon nekoliko dana počeli su osjećati veliku potrebu za slatkišima. Osjećali su se kao pravi ovisnici koji pate bez svoje droge - šećera. No, i tome je došao kraj. Kada su se konačno "izliječili", počeli su se osjećati bolje, sitije i naučili su puno novih recepata sa zdravom hranom koje će definitivno i dalje koristiti.

Naravno, ima tu i negativnih stvari. Nije lako odreći se onoga što voliš, zar ne? Osim toga, u supermarketima su cijelo vrijeme morali gledati sastojke namirnica, a najteže je bilo odbiti mamu koja je napravila špagete s domaćim umakom. Pogodili ste, to mu je najdraža hrana, nešto što je uvijek volio jesti.

I da, još nešto pozitivno - skinuli su kilograme. :)

Najnovije