Obitelj je kupila nekoliko jaja emua na eBayu, nisu očekivali da će to zauvijek promijeniti njihovu farmu

Obitelj je kupila nekoliko jaja emua na eBayu, nisu očekivali da će to zauvijek promijeniti njihovu farmu
7K
"Živimo na farmi i došlo je ono vrijeme u godini kada nabavljamo nove piliće kako bismo nadoknadili broj prodanih kokoši. Jaja obično kupujemo u susjedstvu, no ove godine smo osim toga odlučili provjeriti što ima na eBayu. Uočili smo da netko prodaje jaja emua pa smo iz znatiželje kupili nekoliko komada.

Osoba koja prodaje jaja emua napisala je da su šanse plodnosti oko 50% pa smo kupili 4 komada kako bismo u najboljem slučaju dobili dva mala emua.

Iznenadila nas je veličina emu jaja. Imaju otprilike 14 puta veći volumen od običnih kokošjih jaja. Nažalost, samo jedno kupljeno jaje bilo je plodno, no uspjeli smo "roditi" zdravog malog emua. Nismo znali hoće li uopće preživjeti jer je izgledao jako slab, no na kraju se odlično razvijao i brzo rastao.

Nazvali smo ga Paul. Kasnije smo saznali da je ipak žensko, no ime smo iz navike ipak zadržali. Mjeseci su prolazili, Paul je bila sve veća i veća.

Jednog dana smo saznali da ima teški bakterijsku infekciju koju je uspjela dugo sakriti od nas. Prestala je jesti i piti, imali smo sreće što je naš veterinar nekad radio u Južnoafričkoj Republici pa je bio dobro upoznat s velikim pticama. Rekao nam je da je u teškom stanju i da vjerojatno neće preživjeti. Paul se ipak izvukla, nakon dva tjedna je izgledala puno bolje.

Provodi puno vremena s našim kokošima. Vjerojatno ima neku vrstu krize identiteta - ne zna je li kokoš, pas ili osoba. Još uvijek je živa, glava joj polako postaje plavkasta što znači da se približava zadnjoj fazi rasta!"

Foto: Instagram @georgeosgood1

Najnovije