"Žena žirafa" godinama je nosila metalne prstenove oko vrata, odustala je kad je vidjela rezultat

"Žena žirafa" godinama je nosila metalne prstenove oko vrata, odustala je kad je vidjela rezultat
8K
Svi mi ponekad prolazimo kroz faze u kojima budemo posebno opsjednuti nekom vrstom glazbe ili odjeće, no nakon nekog vremena sve to prođe pa na kraju i sami shvatimo da smo pretjerivali. Sydney Smith iz Los Angelesa bila je poznata kao "žena žirafa", a bila je prepoznatljivo po metalnim prstenovima koje je godinama nosila oko vrata.

30-godišnjakinja je punih 5 godina pokušavala rastegnuti svoj vrat pa je postupno dodavala sve više prstenova. Inspirirao ju je običaj Kayan naroda iz jugoistočne Azije kod kojeg žene od ranog djetinjstva nose bakrene prstenove oko vrata kao dio tradicije, a jedna od teorija kaže da to čine kako bi se postiglo da budu manje atraktivne. Tako bi postojale manje šanse da završe kao (seksualne) robinje.

Sydney je prstenove prestala nositi nakon što je primijetila da je postala sve više izolirana od društva. Vani bi je svi čudno gledali, što se njoj nije nimalo sviđalo. Nakon što ih je skinula, odustala je od svojih snova da ima dugačak vrat. Čak ni doktori nisu očekivali da će doći do ovoga.

Naime, nakon što je skinula prstenove, Sydney je osjećala da joj je vrat jako slab, kao da joj čačkalica drži glavu. Zbog dugogodišnjeg nošenja prstenova koji su joj cijelo vrijeme držali glavu, vratni mišići su joj oslabili pa sada zbog toga mora ići na fizikalne terapije kako bi ih opet ojačala. Nošenjem prstenova nije puno postigla: "Imala sam osjećaj da mi je vrat duži kad sam tek skinula prstenove, no sada se opet skupio i isti je kao i prije.", objasnila je Sydney, bivša "žena žirafa".

Najnovije