ZATRPANI SNIJEGOM Stanovnici najsjevernijeg ruskog sela slikali su brutalne uvjete u kojima žive svake zime

ZATRPANI SNIJEGOM Stanovnici najsjevernijeg ruskog sela slikali su brutalne uvjete u kojima žive svake zime
12K
Dikson je najsjevernije selu u Rusiji i općenito jedno od najsjevernijih naseljenih mjesta na svijetu. Stanovnici ovog mjesta svake zime žive u brutalnim uvjetima, okovani ledom i zatrpani snijegom.

Najbliži veći gradovi udaljeni su 500-ak kilometara, što znači da ljudi iz Diksona moraju putovati satima kako bi došli do najbližeg shopping centra, ozbiljnije bolnice ili kina. No, život u ovakvim uvjetima ima i svoje prednosti (ako se to uopće može nazvati prednostima). Postali su pravi majstori preživljavanja.

Polarna svjetla su im dio svakodnevice, a restorani nepoznanica. Znaju kako se trebaju ponašati kada naiđu na polarnog medvjeda, a o mobilnom internetu ni ne razmišljaju. Prosječne zimske temperature su oko -25°C, no često se znaju spustiti i do -40°C (ljeti se "griju" na par stupnjeva iznad nule). Svi u Diksonu znaju kako se trebaju oblačiti prije izlaska iz kuća te što trebaju učiniti ako se nađu u sniježnoj oluji.

Zlatno doba Diksona bile su osamdesete godine, danas u ovom mjestu živi tek nešto više od 600 ljudi. Slikali su brutalne uvjete u kojima žive svake zime.

Najnovije