Izvana izgleda kao obična kućica, no u sebi krije nešto što bi moglo riješiti jedan of većih svjetskih problema

Izvana izgleda kao obična kućica, no u sebi krije nešto što bi moglo riješiti jedan of većih svjetskih problema
7K
https://www.youtube.com/watch?v=SvM7jFZGAec
Procjenjuje se da na svijetu postoji čak 1,2 milijarda ljudi koji nemaju dom dostojan čovjeka. Osim toga, sve je veći broj beskućnika koji lutaju ulicama, prosjače i kopaju po kontejnerima kako bi našli nešto za pojesti. Jedna tvrtka iz Teksasa došla je na zanimljivu ideju koja je ujedno i njihov prijedlog rješenja ovog velikog problema.

Tvrtka ICON je 3D printanjem napravila manju kućicu koja je siromašnim ljudima u nevolji i više nego dovoljna za normalan i dostojanstven život te na kraju krajeva - novi početak. Korištenjem ove tehnologije napravili su kućicu (koju možete vidjeti u videu) za 10 tisuća dolara, i to u samo 24 sata. Treba uzeti u obzir da su ovo tek počeci, tvrtka planira troškove smanjiti na 4 tisuće dolara što je za američke uvjete vrlo povoljno.

Želja im je napraviti čitava ovakva naselja, a mini kućice bi imale dnevni boravak, spavaću sobu, kupaonicu i terasu. Proizvodnja stvara minimalnu količinu otpada, a na gradnji bi se štedjelo i zato što veliku većinu posla automatski obavlja stroj, tj. 3D printer. Pogledajte kako izgleda jedna takva kućica.