Mladić bez police zdrastvenog osigranja ostao je iznenađen kad je na Tajvanu dobio račun iz bolnice

Mladić bez police zdrastvenog osigranja ostao je iznenađen kad je na Tajvanu dobio račun iz bolnice
20K
Zeznuto je kad se na putovanju razbolite, a jednako je loše i kad u svome gradu završite u bolnici, a nemate policu zdravstvenog osiguranja. 25-godišnji američki student Kevin Bozeat završio je u bolnici na Tajvanu, a ostao je iznenađen kad je kasnije dobio račun za usluge koju su mu pružili.

Sve je počelo kad je odjednom osjetio jake bolove u trbuhu. Kad je počeo povraćati, bilo je jasno da mu treba medicinska pomoć. Završio je na hitnoj, išao je na pretrage, ultrazvučni pregled, dobio infuziju... Počela ga je brinuti činjenica što nije osiguran jer je znao da bi u SAD-u ovako nešto platio sigurno nekoliko tisuća dolara. Kad je dobio račun, ostao je zapanjen. Ukupni troškovi? 80 dolara. Bez osiguranja. Bez popusta. Svoje iskustvo je podijelio na internetu, a mnogi Amerikanci nisu mogli vjerovati da ovako nešto zaista postoji.

Tajvan nije neka "jadna" država u kojoj je zbog niskog standarda sve jeftino. Riječ je o državi koja je na popisu MMF-a po BDP-u u top 20 najrazvijenijih država svijeta. Dobro organizirana država i uređen zdravstveni sustav čine čuda...

Najnovije