Trudnica nije znala zbog čega joj kujica ne prestaje lajati, tek kasnije je shvatila da ju je pokušavala spasiti

Trudnica nije znala zbog čega joj kujica ne prestaje lajati, tek kasnije je shvatila da ju je pokušavala spasiti
25K
Psi su čovjekov najbolji prijatelj. Igraju se s nama, nasmijavaju nas i uljepšaju nam dan, no ponekad vide nešto što mi ne vidimo i preuzmu ulogu našeg osobnog anđela čuvara. U to se uvjerila i jedna žena iz Engleske.

Alhanna Butler i njen zaručnik Ricky Burdis već neko vrijeme žive s Keolom, 3-godišnjom američkom akitom. Pružili su joj puno ljubavi i razmazili je, a ona im se zahvalila na najljepši moguć način. Alhanna je nakon nekog vremena zatrudnjela i jedva je čekala dobiti bebu i upoznati je sa Keolom koju su od milja nazivali svojom medvjedicom. Međutim, počela je osjećati čudne bolove zbog kojeg je odlučila što prije posjetiti doktora. On joj je rekao da je to samo "nuspojava" trudnoće te da sigurno nije ništa opasno. Alhanna je vjerovala doktoru, no ne i Keola koja se počela tada počela čudno ponašati.

"Počela je samo gledati u mene i ponašati se kao da nešto nije u redu. Njeno ponašanje je s vremenom postajalo sve čudnije.", ispričala je Alhanna. Mislila je da se Keolino ponašanje promijenilo zbog njene trudnoće i zbog činjenice što nije uvijek bila u centru pažnje kao prije. Nakon nekog vremena je počela lajati svaki put kada je Alhanna išla na posao, kao da je zabrinuta i ljuta jer joj vlasnica neće biti tu kako bi je mogla štititi.

Tada je mladi par konačno shvatio da im Keola pokušava nešto reći. Otišli su u bolnicu na preglede gdje su saznala da je Alhanna bila jako blizu smrti. Saznali su pravi razlog njenih bolova - imala je jaku infekciju bubrega koji su joj uzrokovali bolove u leđima i druge zdravstvene probleme. Da nije na vrijeme stigla u bolnicu, umrla bi zajedno s njihovim nerođenim djetetom. Danas je ponosna majka malenog Lincolna, a Keoli je zahvalna do neba jer je upravo kujica ta koja je spriječila veliku tragediju. Nanjušila je njene zdravstvene probleme i u posljednji tren je upozorila i natjerala da još jednom posjeti doktora.

Najnovije