Ovaj grčki otok postaje prvi otok na kojem je zabranjeno pušenje, zadnja slika otkriva uznemirujuću istinu

2   1   8109   3  LajkGOsim što je štetno za zdravlje, pušenje uništava i prirodu. Uznemirujuć je podatak da svake godine milijuni i milijuni opušaka završe u morima i oceanima. To naravno najviše primijete ljudi koji žive na obali. Zbog ovog problema je grčki otok Astypalea odlučio postati prvi otok na svijetu na kojem je pušenje zabranjeno.

Volonteri već neko vrijeme rade na tome da očiste sve plaže i pokupe sve opuške koje turisti bace dok uživaju u svom godišnjem odmoru. Otočani se nadaju da će prljave plaže biti stvar prošlosti. Zajedno s vlastima i organizacijama pokušavaju potaknuti turiste da prestanu pušiti. Zbog toga im nude zdrave aktivnosti poput primjerice otočnog biciklizma. Pohvalno je što se ova ideja pojavila baš u jednoj od država s najvećom prosječnom potrošnjom duhana u Europi.

Načelnik Astypalee je objasnio da ovo ne znači da ne žele turiste pušače: "Naprotiv, bilo bi nam drago kad bi došli i proveli bar malo vremena na našem otoku bez cigareta. Možda bi ih to potaknulo da prestanu pušiti i počnu živjeti zdravije."

Evo vam za kraj još jedan uznemirujući podatak: Pogledajte zadnju sliku. Ovo je volonter skupio na jednoj plaži u samo 2 sata.
27.3.2019. 20:50:00
1
Ovaj grčki otok postaje prvi otok na kojem je zabranjeno pušenje, zadnja slika otkriva uznemirujuću istinu
Komentari (3)
https://youtu.be/Ekw6tDO1xh8?t=33
28.3.2019. 7:16:51
0
majstor je skupio cikove i stavio ih u plasticnu bocu koju ce grci odlozit na neki deponij i cikovi ce opet zavrsiti na plazi zajedno sa bocom... circle of nature :))))))))))))
28.3.2019. 7:46:47
0
Ono kad živiš na rajskom otoku i imaš svo vrijeme svijeta pa ga možeš trošiti na motanje po plaži i skupljanje čikova. Hvala mama i tata što ste me tjerali da idem u školu kako bih mogao 8 sati dnevno pred kompjuterom u uredu maštati o skupljanju čikova na nekoj plaži...
28.3.2019. 9:07:46
0

KATEGORIJE