Psa teškog 78 kg htjeli su uspavati, no onda ga je spasila odluka veterinara

Psa teškog 78 kg htjeli su uspavati, no onda ga je spasila odluka veterinara
4K
Kai je vrlo lako moguće bio jedan od najdebljih pasa na svijetu. Vaga je pokazivala nevjerojatnih 78 kg kad su ga vlasnici doveli veterinaru i zamolili ga da uspava njihovog ljubimca. Vlasnici su ga jako voljeli, no bilo im je žao gledati kako se svakodnevno muči. Veterinar je njihovu ideju odbio i odlučio mu pomoći.

Priča o debelom zlatnom retriveru ubrzo je obišla svijet. Veterinar je vjerovao da će se Kaiov život vratiti u normalnu ako skine 45 kg pa je učinio sve kako bi se to i dogodilo. Psu je našao udomiteljicu, Pam, koja je obećala da će mu pomoć.

Na samom početku Pam je rekla da je Kaiu trebalo 20-ak minuta da napravi 3 koraka. Pas jednostavno nije mogao hodati od debljine, čak ni kad su išli u šetnje. Odustajao je nakon nekoliko koraka. Nikad se nije igrao s drugim psima u parku jer nije mogao. Umjesto toga je ležao i gledao druge pse kako se zabavljaju.

Pam je retrivera stavila na strogu dijetu i s njim tri puta dnevno išla u šetnje. Omogućila mu je da i pliva u posebnom bazenu. Malo po malo, rezultati su se ipak vidjeli. Kai je sve više mogao hodati, a i šetnje su postale zanimljivije.

Nakon godinu dana, pas Kai izgleda potpuno drugačije. Skinuo je planiranih 45 kg i sada je vrlo aktivan i zadovoljan pas. Ovaj retriver je dokaz da je sve moguće kada imate osobu koja vam je spremna uvijek pomoći.

Najnovije