Tvrtka koja proizvodi sokove bacila je 12 tisuća tona kora od naranče u prirodu, evo što se dogodilo

2   1   19575   2  LajkGKostarika je 1997. godine dopustila velikom proizvođaču sokova da se riješi tona kora od naranče i baci ih u prirodi sve na isto mjesto. Ono što se u sljedećih 16 godina dogodilo, iznenadilo je mnoge.

Kompanija "Del Oro" u uzgoju ne koristi nikakve pesticide i insekticide, a u zbrinjavanju otpada morali su se držati određenih pravila. Smjeli su ga bacati samo na mjestima na kojima je tlo neplodno. Iako su organizacije za zaštitu prirode potvrdile da je ovo sasvim u redu, pojavila se konkurentska tvrtka, TicoFrut, koja je ovo prikazivala kao problem i započela kampanju protiv tvrtke Del Oro. Čitava javnost se okrenula protiv tvrtke koja je 12 tona kora od naranče bacila na neplodnom području tvrdeći da toliko brdo trulog voća neće biti dobro za prirodu.

Nisu bili u pravu. Više od 15 godina nakon ovih događaja, vidi se jasan rezultat. Neplodno područje na kojem je bačena ogromna količina kora od naranče pretvorilo se u plodno tlo na kojem je narasla trava i čitava šuma. Na zadnjoj fotografiji se najbolje vidi razlika. Na lijevoj strani je područje na kojem su bačene kore.
2.5.2019. 16:40:00
1
Tvrtka koja proizvodi sokove bacila je 12 tisuća tona kora od naranče u prirodu, evo što se dogodilo
Komentari (2)
Bacanje plastike i ispuštanje otrova iz tvornica im je okej, a bacanje organskog otpada nije znači!? Sve što ovaj planet sam stvara, sam i reciklira. Prirodne tvari se razgrade, istrunu i na tome raste novi život. Glumataju da se boje kora od naranči. Ne boje se što truju preko herbicida, pesticida, aditiva i farmaka cijelo čovječanstvo i godišnje pobiju milijune na taj način.
2.5.2019. 17:36:47
0
A zašto uopće bacaju koru?
2.5.2019. 20:05:05
1

KATEGORIJE