Dala je priliku beskućniku kojeg nitko nije htio zaposliti, vrlo brzo je pokazao svoje pravo lice

2   0   25986   0  LajkGCesia Abigail Baires je vlasnica restorana "Abi's Cafe" u američkom gradu Minneapolisu. Posao joj nije išao bajno i morala je naporno raditi kako bi ostvarivala pozitivne poslovne rezultate. Zbog toga nije htjela dati ni par dolara beskućniku koji je jednog dana ušao u njen restoran.

"Zbog čega nemaš posao? Ovdje ništa ne dijelimo besplatno.", rekla je tada beskućniku, a ono joj je odgovorio na pitanje i objasnio svoju tešku situaciju. Rekao joj je da ga nitko ne želi zaposliti jer ima dosje u policiji pa mu je "žicanje" novca i krađa jedina stvar koja mu je bila preostala, u suprotnom bi bio gladan.

Baires je Marcusu ponudila nešto za što je trebala i doza hrabrosti jer nije znala što će se dogoditi ako ga zadrži u svom restoranu. Ponudila mu je da odradi par sati kod nje, a zauzvrat dala mu je besplatnu hranu koju je kasnije podijelio s još jednom osobom koja živi na ulici. Vlasnicu restorana je to dirnulo pa mu je dozvolila da nastavi raditi kod nje. S njim je dogovorila da će 10% njegove plaće stavljati sa strane te mu kasnije dati kako bi ponovno stao na noge i osamostalio se.

Tako je i bilo. Marcus je kasnije našao posao koji mu je više odgovarao, no i dalje voli posjećivati "Abi's Cafe" i razgovarati s osobom koja ga je vratila u život. To nije sve što je Cesia učinila za njega. Uz sve ovo, pokrenula je i online akciju skupljanje novca kako bi mu dodatno pomogla. Vrlo brzo skupila je tisuće dolara. Ostalim poslodavcima poručila je da trebaju dati priliku osobama kao što je Marcus. Njena i Marcusova priča završila je i u medijima, a njen posao je procvjetao. Znate kako kažu, dobro se dobrim vraća. :)
29.5.2019. 23:25:00
2
Dala je priliku beskućniku kojeg nitko nije htio zaposliti, vrlo brzo je pokazao svoje pravo lice
Komentari (0)

KATEGORIJE