Škola u Indiji za troškove školovanja uzima plastiku umjesto novca, cijeli grad se zbog toga promijenio

2   0   4517   1  LajkGModerni čovjek sebe smatra najinteligentnijim bićem na svijetu, no svejedno nastavlja uništavati sve oko sebe iako je svjestan posljedica. Onečišćenje prirode sve je češća pojava, no fokusirajmo se ovaj put na jedan pozitivan primjer.

Akshar je škola u Indiji koja od učenika traži da svakog jutra donose vreće pune plastičnog otpada. Suosnivač ove škole, Mazin Mukhtar, kaže da mu je ova ideja pala na pamet 2013. kad je u New Yorku upoznao svoju ženu. Htjeli su osnovati školu za siromašnu djecu koja je dobra i za prirodu pa su školu pretvorili u mali reciklažni centar. Obrazovanje je potpuno besplatno, no djeca imaju zadaću skupljati plastični otpad i donositi ga u školu. "Plastični otpad primao kao školarinu.", objasnila je suosnivačica Parmita Sarma.

Većina učenika zbog siromaštva nije imala priliku ići u školu. Umjesto toga radili su u kamenolomu za 20-ak kuna dnevno. Sad su im se životi potpuno promijenili, a promijenio se i njihov grad jer je postao puno čišći. Učenici za svoju pomoć dobiju i besplatnu hranu, odjeću, školski pribor, čak i poklone koje smiju naručiti na internetu.
29.5.2019. 18:55:00
2
Škola u Indiji za troškove školovanja uzima plastiku umjesto novca, cijeli grad se zbog toga promijenio
Komentari (1)
Ah ta nuklearna sila Indija...
30.5.2019. 8:30:33
1

KATEGORIJE