Tragična priča o maloj djevojčici koja je uspjela i hladnom dikatatoru ugrijati srce

4   2   7811   6  LajkGHelga je bila najstarija kći jednog od Hitlerovih najbližih pomoćnika, Josepha Goebbelsa. Mnogi kažu da mu je na neki način bila i najdraža, bio je jako ponosan na nju. Bila je mirna djevojčica koja je vrlo rijetko plakala. Svojim krupnim plavim očima osvojila je i srce Adolfa Hitlera.

Većina političara tada nije htjela miješati svoju djecu u politiku kako bi ih zaštitili, no tako nije bilo u slučaju Josepha Goebbelsa. On je htio da njegova djeca budu bliska nacistima, da budu njegovi nasljednici. Korišteni su i za propagandu, među njima i mala Helga.

Kako Hitler nije imao vlastitu djecu, a često se družio u Goebbelsovoj vili, provodio je i dosta vremena s njegovom djecom. I njemu je Helga bila najdraža. Igrao se s njom, šalio, držao je u krilu... Djevojčica je oduvijek bila znatiželjna i često je pozorno slušala očeve i Hitlerove razgovore te tako nažalost slušala stvari koje kao dijete nikako nije trebala.

1945. godine, kad se bližio konačan pad Hitlerove Njemačke, obitelj Goebbels je svoju djecu preselila u bunkere. Hitler se upucao u glavu, a i Goebbelsa je uhvatila panika pa je angažirao zubara da njegovoj djeci ubrizga velike doze morfija nakon čega više nisu bili pri svijesti. Nakon toga im je majka Magda stavila cijanid u usta.

Nakon što su vlastitu djecu otrovali, Joseph i Magda počinili su samoubojstvo. Helga i njena braća i sestre platili su cijenu bolesnih fantazija nacističkih vođa i političara.
5.6.2019. 20:10:00
2
Posjeti originalni url: youtube.com
Komentari (6)
Tuzno. Sada bi isto tako bilo korektno potruditi se i napraviti clanak o tragicnoj prici neke od miliona divne djece, na primjer sa istocnog fronta, koja su grijala necija druga, nevina srca, a koja su nestala zbog njenog oca. Inace se stice utisak da je njena tragicna prica nekako vaznija, samo zato sto je iz elitne, poznatije porodice.
6.6.2019. 7:06:33
0
@Breseht ....opet history channel, discovery i slična govna, nije ti to zato, to je u sklopu akcije kojoj se ne vidi kraj i koja će nama i desetcima generacija iza nas visiti nad glavom, a zove se "da se ne zaboravi"!! Umjesto da zaboravimo i ostavimo povijesti, mi ćemo to i dalje žvakati do krajnjih granica...
6.6.2019. 7:11:39
0
imbrica, mislim da je vrlo važno često pogledati iza sebe, šta pomaže odabrati pravi put koji je pred tobom.
6.6.2019. 13:43:37
0
ako ćemo se šamarati frazama... dok se osvrćeš nebi li odabrao pravi put, postoji opasnost da bubneš glavom u zid!
6.6.2019. 14:19:08
0
@Breseht, njena priča nije važnija, nego eto, nekima je možda zanimljiva i nisu znali za nju. Nema potrebe sve gledati na tako negativan način. Kužim što želiš reći, ali pojedine informacije su dostupnije od nekih drugih.
6.6.2019. 18:29:15
0
imbrica, gledali ili ne osvrćali se ili ne, .... hahahaha ..... kad pogledam malo unatrag, vidim da je čovječanstvo stalno bubalo glavom u zid, a i dandanas, jer nije znalo odabrat pravi put. Kapa dolje onima koji su bez krvave glave uspjeli.
9.6.2019. 16:40:00
0

KATEGORIJE