Hrvatski europarlamentarci Marino Baldini i Nikola Vuljanić potpisali Prisegu za dobrobit životinja

Hrvatski europarlamentarci Marino Baldini i Nikola Vuljanić potpisali Prisegu za dobrobit životinja

Foto: Press

NAKON Sandre Petrović Jakovina i Tonina Picule, i Marino Baldini i Nikola Vuljanić potpisom za Prisegu za dobrobit životinja iskazali su posvećenost dobrobiti životinja u svom predstojećem radu.

Međunarodna koordinatorica udruge Prijatelji životinja ovih se dana susrela s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu u Bruxellesu, upoznavši ih s radom Udruge i predstavivši im aktualnu kampanju organizacije Eurogroup for Animals.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanja organizacije Eurogroup for Animals ima za cilj da dobrobit životinja postane tema koja motivira građane na izlazak na izbore i pokretanje promjena. Eurogroup for Animals savez je europskih udruga posvećenih dobrobiti i pravima životinja, koji je kroz svoje tridesetogodišnje djelovanje okupio više od 40 članica, a važnost rada kao vodeće organizacije za dobrobit životinja na razini Europske unije priznat mu je od strane Europskog parlamenta i Europske komisije.

Naši zastupnici upoznati su i s kampanjom Europske vegetarijanske unije, a cilj joj je ujednačavanje normi označavanja vegetarijanske i veganske hrane na razini Europske unije, priopćili su Prijatelji životinja koji ujedno zahvaljuju europarlamentarki Biljani Borzan na njenoj potpori ovoj inicijativi. Ujednačeno označavanje vegetarijanske i veganske hrane znatno olakšava izbor potrošačima koji se za takve proizvode odlučuju potaknuti moralnim, etičkim, vjerskim, zdravstvenim ili nekim drugim razlozima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara