1000 svijeća označilo početak 9. Ljeta na Gradini

1000 svijeća označilo početak 9. Ljeta na Gradini

Foto: Press

PRED mnoštvom posjetitelja ovog je utorka održano otvorenje 9. Ljeta na Gradini i novo uređenog lokala Vintage uz jedinstvenu manifestaciju "1000 svijeća na Gradini".

Nakon što je trsatski kaštel otvorio vrata mnogim znatiželjnicima posjetitelji su ispunili Trsatsku Gradinu i doživjeli jedan zaista nesvakidašnji prizor. Na prostoru cijele Gradine bilo je postavljeno 1000 svijeća koje su posjetitelji promatrali s divljenjem.

Od samog ulaza u Gradinu posjetitelji su imali priliku doživjeti jedan drugačiji ugođaj. Od travnatih površina na kojima su bile postavljene lučice, Male galerije s ambijentalnim svijećama, Mira junaka u kojemu je bila smještena instalacija na kojoj su nalazile klasične svijeće, pa do novootvorenog stambenog prostora na kojemu je bilo postavljeno mnoštvo vrtnih svijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sam program je započeo u 22 sata zanimljivim plesnim performansom plesne skupine Ri Dance, u režiji Dolores Bugarin s temom koja Gradinu promatra kao rijeku povijesnih sjećanja koja i dalje među nama žive. Kroz iduća dva sata na različitim prostorima Gradine odvijale su se plesne točke i performansi Plamen Druma, a publika je mogla uživati i u zvucima violine u izvedbi violinistice riječkog orkestra HNK Ivana pl. Zajca Dajane Marelja Pašalić.

Prema riječima organizatora Vedrana Babića, reakcija posjetitelja opravdala je sva očekivanja i zaista se pokazalo da originalne tematske manifestacije su odličan put u kojem treba ići  programski sadržaj Ljeta na Gradini.

Kroz ljeto na repertoaru će biti još šest različitih tematskih manifestacija, a iduće što nas na Gradini očekuje je već sutra, odlična kazališna predstava "Ja koja imam nevinije ruke" u izvedbi Vesne Tominac Matačić. Ulaznice za predstavu mogu se kupiti u pretprodaji u Vintage baru na Trsatskoj gradini i u Dallas music shopu po cijeni od 60 kn, odnosno 80 kn na dan predstave.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara