Ako može "čovjek krafna", može svatko: U godinu i pol izgubio 70 posto svoje težine

Ako može "čovjek krafna", može svatko: U godinu i pol izgubio 70 posto svoje težine

Screenshot: YouTube

U DOBI od samo 25 godina Rob Gillett imao je nadimak Ljudska krafna zahvaljujući činjenici da je težio čak 265 kilograma.

Britanskoj je javnosti postao poznat nakon što se u ožujku 2012. pojavio u showu "Supersize vs. Superskinny", u kojem je sudjelovao budući da mu je indeks tjelesne mase bio na nevjerojatnih 104 (normalne su brojke između 18 i 25), a Gillettu nije pomoglo ni to što je visok samo 153 centimetra, piše Daily Mail.

To pojavljivanje natjeralo je neke ljude da se zabrinu za njegovo zdravlje i započelo njegov proces mršavljenja (iako mu je nakon showa trebala dodatna pomoć), što je očito bila jako dobra stvar budući da je u posljednjih 17 mjeseci preokrenuo svoj život naglavačke te usput izgubio 70 posto svoje tjelesne mase te sada teži 80 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gillett je ispričao da je kilograme počeo nakupljati nakon zlostavljanja u djetinjstvu te kako je znao da će mršavljenje biti teško, ne samo zbog činjenice da je morao "smršaviti dva odrasla muškarca" već i iz razloga što je to značilo suočavanje s vlastitim demonima. Napomenuo je ipak kako nije želio tražiti isprike i da je on sam bio taj koji si je stavljao hranu u usta: do ranih 20-ih jeo je 7000 kalorija na dan te bio doslovno ovisan o gaziranim pićima i kolačima.

"Bio sam normalno dijete dok nije počelo zlostavljanje. Trajalo je do završetka škole i uključivalo je sve tipove nasilja. Bilo je grozno i nešto što tek sad u potpunosti shvaćam. Ne tražim isprike, ali znam da su moji problemi s hranom direktno vezani uz to. Da nije bila hrana, vjerojatno bi bile droge ili alkohol", objasnio je i dodao: "Kad pogledam unatrag ne mogu vjerovati da sam stavio život u takvu opasnost".

Na kraju je kile uspio izgubiti uz pomoć programa LighterLife, uz nadzor, terapiju i savjetovanje, a u videu možete provjeriti kako je izgledao njegov put.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara