Google objavio novu uslugu: Kontrolirajte svoju ostavštinu uz "virtualnu oporuku"

Google objavio novu uslugu: Kontrolirajte svoju ostavštinu uz "virtualnu oporuku"

Screenshot: Google

 

GOOGLE ne želi da brinete što će se dogoditi s vašim internetskim "ja" kad napustite ovaj svijet, ili samo virtualni svijet.

 

Danas je predstavljeno Interaktivno upravljanje računima, s kojim možete odrediti što želite napraviti sa svojim podacima nakon što umrete, ili ne koristite svoj korisnički račun dulje vrijeme.

 

"Ne vole svi razmišljati o smrt, posebice vlastitoj", kaže idejni začetnik projekta Andreas Turek. "No, rađenje planova za ono što će se dogoditi kada vas više neće biti je vrlo bitno onima koje ostavljate iza sebe. Zato danas lansiramo novu funkciju, koja će Googleu reći što želite da se učini s vašim digitalnim računima kada umrete, ili ih više ne možete koristiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Sustav će automatski uzeti podatke iz vaših Gmail, Picasa, YouTube računa i poslati ih najmilijima koje ste prethodno odabrali.

 

Također možete odrediti kada će Google izbrisati vaše podatke, nakon tri, šest, devet ili dvanaest mjeseci neaktivnosti. 

 

Nakon što odaberete razdoblje, vaše slike, poruke i videozapisi će zauvijek nestati a vi možete napokon počivati u miru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara