Kolege se opraštaju od Maje Petrin: "Izgubili smo važnu umjetnicu, ali i nenadoknadivu prijateljicu"

Kolege se opraštaju od Maje Petrin: "Izgubili smo važnu umjetnicu, ali i nenadoknadivu prijateljicu"

Screenshot: ZKL

OVE SRIJEDE domaću je javnost potresla vijest da je život okončala glumica Maja Petrin.

U trenutku smrti imala je samo 41 godinu, a najviše će je se pamtiti po ulozi u seriji "Zabranjena ljubav" u kojoj je glumila uz bok Vladimiru Tintoru s kojim se tada i sprijateljila. Story je prenio njegovu objavu s Facebooka u kojoj se oprašta od prijateljice: "Draga Majo, Ne znam kako to reći. Ne mogu.

Sjećaš li se kako smo pričali o ljubavima, prošlim i budućim. O hrani. Kako smo se svađali. I mirili obavezno. Kako smo se smijali životu, ljudima, nespretno napisanim scenama. Kako smo zbog istih stvari plakali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hvala ti što si bila tu. Moja prva kolegica u nepoznatom, velikom gradu. Hvala ti što si bila tako tanana, lijepa, osjećajna. Što smo bar taj jedan mali komadić ovog blesavog Svemira prošli skupa. Hvala ti. Volim te.

Ne mogu reći…".

I Ivana Plechinger potresena je smrću nekadašnje kolegice te je napisala: "Prežalosno! Razred je odzvanjao njenim smijehom... Uvijek vedra i optimistična, falit ćeš nam svima...", a Mislav Čavajda odao joj je počast uz jednostavno: "Majo..."

Osim na Facebooku kolege su se od Maje oprostile i službenim putem pa na stranici Zagrebačkog kazališta lutaka, u kojem je radila od 2000. godine, stoji: "U Zagrebačkom kazalištu lutaka bila je jedna od nositeljica repertoara, igrajući velike likove iz dječje književnosti, koje je oživljavala s izuzetnim šarmom, animatorskom vještinom i glumačkom predanošću. Redatelji je pamte kao marljivu glumicu koja svakoj ulozi pristupa s velikom predanošću i žarom, a kolege kao dobru i izuzetnu osobu. Njezinim preranim odlaskom, kazalište nije izgubilo samo važnu umjetnicu, nego i nenadoknadivu prijateljicu.

Pogreb će biti u petak, 7. 3. 2014. u 15 i 15, na Krematoriju groblja Mirogoj, a komemoracija će se održati u Zagrebačkom kazalištu lutaka, u subotu 8. 3. u 12 sati".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara