Leonardo Di Caprio spašava planet, ovaj put s 25 milijuna dolara

Leonardo Di Caprio spašava planet, ovaj put s 25 milijuna dolara

Foto: Splash

LEO DiCAPRIO je u srijedu na humanitarnoj večeri u Saint Tropezu prikupio više od 25 milijuna dolara za svoju zakladu posvećenu zaštiti prirodnih staništa divlje flore i faune.

Prema priopćenju fonda objavljenom u četvrtak, holivudska zvijezda otvorila je svečanu večeru upozorenjem da "od doba dinosaura, biljne i životinjske vrste nisu nikad tako brzo nestajale u tolikom broju".

DiCaprio je 500 gostiju pozvanih na dobrotvornu večeru pozvao na "zaštitu bioraznolikosti", a dražbu je otvorio ponudivši na prodaju svoj Harley Davidson s potpisima Martina Scorsesea i Roberta De Nira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bono, koji je izveo pjesmu s Julianom Lennonom, sinom Beatlea Johna Lennona, ponudio je na prodaju svoju gitaru za milijun dolara.

Skulptura Damiena Hirsta prodana je milijarderu Lenu Blavatniku za više od šest milijuna dolara, a Picassov crtež kupio je južnoafrički magnat Patrice Motsepe za milijun eura.

Glumci, pjevači i druge osobe iz svijeta spektakla za ulaznicu za večeru morali su izdvojiti svotu koja se kretala između 7500 i 130.000 dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara