Maškare preuzele ključeve grada i zavladale Rijekom

Maškare preuzele ključeve grada i zavladale Rijekom
Foto: Hina
 
RIJEČKI gradonačelnik Vojko Obersnel večeras je simbolično predao ključeve grada i vlast karnevalskom meštru Toniju i tim su činom gradom na Rječini i službeno zavladale maškare, a za ovogodišnju kraljicu karnevala odabrana je Vedrana Šegulja.
 
U konkurenciji za kraljicu karnevala u Dvorani mladosti na Trsatu natjecalo se 11 djevojaka i njihovih karnevalskih skupina, a izabrana kraljica Vedrana Šegulja nastupila je kao članica Jakovarskih krabulja iz Jadranova.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ona će, zajedno s meštrom Tonijem godinu dana biti na čelu karnevalskih povorki i na raznim maškaranim događanjima, kao predstavnica Riječkog karnevala.
 
"Zlatni plašt" koji svake godine dobiva kraljica Riječkog karnevala, ove godine je izrađen u petoj inačici, a uz krunu i plašt, kraljica je dobila na poklon i posebno izrađeni srebrni prsten i naušnice s motivom Morčića.
 
Riječki karneval, tijekom kojega se održavaju brojne manifestacije, zabave, balovi, izložbe, predstave i druga događanja, počeo je 17. siječnja, a ove godine trajat će dulje nego lani, do 5. ožujka. Dječja karnevalska povorka u kojoj sudjeluju maskirani mališani i njihovi odgajatelji održat će se 22. veljače, a velika završnica - Međunarodna karnevalska povorka najavljena je za 2. ožujka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara