Massive Attack osudili izraelski masakr i koncert posvetili djeci u Gazi

Massive Attack osudili izraelski masakr i koncert posvetili djeci u Gazi

Foto: Hina

BRITANSKI bend Massive Attack posvetio je svoj jedini koncert na Bliskom istoku djeci u Gazi, otvoreno osudivši izraelski masakr nad Palestincima.

Massive Attack je održao koncert u utorak navečer u drevnom gradu Byblosu u Libanonu, udaljenom manje od 300 kilometara od Gaze, na kojemu su se okupile tisuće ljudi od kojih su neki imali palestinske zastave, dok je bend uputio rijetku, eksplicitnu osudu Izraela zbog ofenzive u Pojasu Gaze.

"Bombardiranje područja koje je jedno od najgušće naseljenih na zemlji, otkuda civili ne mogu izaći, upravo je nevjerojatno", rekao je frontmen benda Robert Del Naja u ekskluzivnom intervjuu za agenciju France Presse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je uputio riječi osude Izraelu: "Kako bi se zaštitili, želite li stvarno provoditi masakr nad drugim ljudima? U 21. stoljeću to je stvarno nevjerojatno."

Del Naja se obrušio i na međunarodnu zajednicu: "Političari šute. To je nelogično. To ostavlja utisak da nisu sposobni za te dužnosti", istaknuo je.

Tijekom koncerta na ogromnom crnom ekranu izmjenjivale su se poruke solidarnosti ne samo s Palestincima nego i sa sirijskim izbjeglicama kao i kršćanima koji su pobjegli iz Iraka pred džihadistima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara