Najdeblja beba: Ima osam mjeseci, a teži kao prosječni šestogodišnjak

Najdeblja beba: Ima osam mjeseci, a teži kao prosječni šestogodišnjak

Screenshot: YouTube

SANTIAGO MENDOZA ima osam mjeseci, ali već teži kao prosječni dječak od pet do šest godina - 19,6 kilograma.

I to je razlog zbog kojeg je oduzet majci: kako bi ga se stavilo na dijetu i spasilo mu život, prenose britanski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njegova majka Eunice Fandiño priznala je da je njezino "neznanje" uzrokovalo Santiagovo groteskno debljanje jer bi mu svaki put kad je plakao u usta gurnula bočicu da ga smiri. "Rođen je nemiran pa ako je plakao ja bih ga hranila", kazala je i dodala da je bila doslovno zatvorenica u vlastitomu domu jer je njezino dijete bilo preteško da izađe s njim van.

Santiago je službeno najteža beba u Kolumbiji, a umjesto s majkom u domu u Valleduparu sad će živjeti u Bogoti, kamo je doveden prošle nedjelje. O njemu će brinuti volonteri iz udruge kojoj je zabrinuta majka poslala pismo tražeći pomoć.

Santiago je dosad zbog debljine već nekoliko puta završio u bolnici, a direktor udruge koja će mu pomoći kazao je da je sad pod nadzorom liječnika u Bogoti, koji će mu pokušati smanjiti kilažu prije nego što ga se podvrgne nizu zahvata. "Trebat će mu dugotrajan tretman, zdrava hrana i kad bude stariji fizička aktivnost. U suprotnom ga u budućnosti očekuje dijabetes, visok krvni tlak i ozbiljni problemi sa zglobovima", kazao je kirurg Cesar Ernesto Guevar za lokalne medije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara