Origami Condoms: Radikalni redizajn izuma starog gotovo stotinu godina

Origami Condoms: Radikalni redizajn izuma starog gotovo stotinu godina

Foto: Origami Condoms

NAKON što je Bill Gates obznanio da će sa 100 tisuća dolara nagraditi onog tko uspije redizajnirati kondom i učiniti ga "simpatičnijim" prosječnom korisniku, mnogi su shvatili da gotovo stoljeće stari izum uistinu treba modernizirati.

Origami Condoms jedan je od proizvođača koji se našao na karti zahvaljujući svom radikalnom redizajnu ovog starog i mnogima ne pretjerano omiljenog izuma.

"Kondomi od lateksa pružaju vam zaštitu i nitko ih ne voli koristiti. Mi pokušavamo stvoriti kondom koji daje dobar osjećaj i mnogo je bliži 'pravoj stvari', što će, vjerujemo, potaknuti ljude da ih koriste. Štoviše, smatramo da je naš proizvod toliko dobar da ga čak nismo ni htjeli nazvati kondomom", rekao je za HuffPost Danny Resnic, osnivač tvrtke Origami Condoms.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi kondomi ne koriste lateks već silikon koji može istrpjeti energičnije kretnje bez straha od paranja. Zanimljivo je spomenuti i kako je redizajn kondoma nešto o čemu Resnic već duže vrijeme ozbiljno razmišlja. Naime, 1993. Resnic se zarazio HIV-om nakon što je puknuo kondom koji je koristio.

Jedan od noviteta svakako je i lakoća korištenja. Istraživanja su pokazala da je za navlačenje Origami kondoma potrebno oko tri sekunde, što je puno brže od klasičnog kondoma.


Tvrtka radi i na redizajnu kondoma za žene čija je popularnost opala otkad se prvi puta pojavio prije 20 godina. Rade i na kondomu čija je namjena isključivo analni seks, ali ti su kondomi još uvijek u eksperimentalnoj fazi.

Osim što će biti skuplji (sedam dolara), novi će kondomi dolaziti i u drukčijem pakiranju. Naime, Origami kondomi prodavat će se u malim pakiranjima nalik lopticama za golf.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara