Pacijent koji boluje od raka na putu do bolnice spasio vozača hitne pomoći od smrti

Pacijent koji boluje od raka na putu do bolnice spasio vozača hitne pomoći od smrti

Screenshot: YouTube

CHRISTIAN NAYET 60-godišnji je stanovnik grada Berck-sur-mer u sjevernoj Francuskoj koji boluje od raka, a spasio je život vozaču hitne pomoći koji je u trenutku kad ga je prevozio do bolnice dobio srčani udar.

Vozač Jean-François Pina prevozio je Nayeta, kojem se rak želuca nedavno proširio na jetru, na rutinske bolničke pretrage kad je počeo osjećati da mu trnu prsti. Nayet je preuzeo volan i skrenuo u bolnicu koja se nalazila bliže na putu, a za vrijeme je vožnje čak Pini uspio ubrizgati lijek za razrjeđivanje krvi, kao i još jedan za stabilizaciju srčanog ritma, prenosi Telegraph.

"Rekao sam mu da mi da ključeve i da mi vjeruje! Moj život nije bio u opasnosti, njegov je. Nisam mogao upaliti sirenu, ali uspio sam upaliti svjetla i rekao sam njemu da ispruži ruku kroz prozor kako bismo signalizirali drugima u prometu da nas propuste", ispričao je Nayet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga on je drugim bolničkim kolima odvezen u svoju bolnicu: "Bio sam na kemoterapijama, dvije operacije i ne nadam se previše. Moji su dani odbrojani, ali moral mi je nedirnut", ispričao je.

Idući dan Pina ga je nazvao da mu zahvali: "Rekao mi je da ima ženu i djecu i da sam ga ja spasio. Želio me ponovo vidjeti, a ja sam mu rekao da je najbitnije od svega da je on dobro. A što se mene tiče, noć nakon što sam ga spasio, spavao sam kao beba - znao sam da sam napravio nešto dobro".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara