Predsjednik Venezuele objavio rat sapunicama

Predsjednik Venezuele objavio rat sapunicama

Screenshot: YouTube

PREDSJEDNIK Venezuele Nicolas Maduro tražit će predstavnike TV postaja u svojoj zemlji da prestanu s veličanjem kulture nasilja u medijima, piše Reuters.

Maduro je optužio TV postaje i njihove popularne sapunice tj. "telenovele" da svojim sadržajem promoviraju nasilje, drogu i gangstere kao nešto pozitivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stanovnici Venezuele često navode nasilne zločine kao jednu od svojih najvećih briga. Posljednji čin nasilja koji je užasnuo tu zemlju jest ubojstvo bivše miss Venezuele, Monice Spear i njezinog bivšeg supruga pred očima njihove petogodišnje kćeri.

"Izgradit ćemo kulturu mira. Telenovele prenose negativne vrijednosti smrti, droge, oružja, nasilja, izdaje i svega lošeg što ljudsko biće može biti", rekao je Maduro, i pozvao predstavnike državnih i lokalnih TV postaja na zajednički sastanak sljedeći tjedan.

Vlada Venezuele zadnjih nekoliko godina pokrenula je 20 kampanja kako bi povećala sigurnost na ulicama, ali stopa ubojstava i dalj raste. Prema službenim statistikama, broj ubojstava porastao je za 105% otkada je Hugo Chavez došao na vlast prije 15 godina. Lokalne nevladine organizacije tvrde kako je prošle godine u Venezueli ubijeno 24.000 ljudi.

Madurovi kritičari tvrde kako ovim planom ne dira u glavne uzroke nasilja, korumpirani pravni sustav i slabo plaćenu policiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara