"Što je žena? Privjesak koji poševiš da bi obavljao kućanske poslove..."

"Što je žena? Privjesak koji poševiš da bi obavljao kućanske poslove..."

Foto: Change.org

AUSTRALSKA tvrtka koja iznajmljuje kombije za kampiranje izazvala je bijes zahvaljujući sloganima koji se nalaze na njihovim vozilima.

Tvrtka Wicked Campervans napadnuta je zbog "seksističkih i zadrtih, rasističkih i homofobnih" slogana. Pritužbe su dobili za razne natpise među kojima i: "Debele cure teže je oteti", "Svim djevicama: Hvala ni za što", "Ne vjerujem ničemu što krvari pet dana i onda ne umre", "U svakoj princezi leži kurva koja želi probati barem jednom", "Pušenje je odličan poklon u zadnji tren", "Bolje je biti crn nego gay jer ne moraš reći svojim roditeljima" ili "Žena: privjesak koji zašarafiš (poševiš) na krevetu da bi napravila kućanske poslove".Tekst se nastavlja ispod oglasa
A Australka Paula Orbea zaključila je da joj je sve to skupa ipak previše i prošlog tjedna pokrenula peticiju na stranici Change.org nakon što je njezina 11-godišnja kći naletjela na kombi sa spomenutim sloganom o princezama. "Moja kći se uzrujala jer je imala osjećaj da se to odnosni na nju kao na djevojčicu, a plaši je da ju se doživljava na taj način, pogotovo da je tako doživi netko s kim će joj se preklopiti putevi, tko bi se mogao složiti s tim što piše", napisala je Orbea. Njezina je peticija dosad prikupila više od 127.000 potpisa, a tvrtka još uvijek nije komentirala slučaj.

Osim toga, korisnici su negativnim komentarima preplavili i njihovu stranicu i pozivaju na bojkot, a pitanje je hoće li itko na ovo sve reagirati, piše Huffington Post.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara