Dodjela Porina i ove godine u Biogradu, novost su potvrde o nominaciji u svim kategorijama

Foto: Press fotografije

SVEČANA dodjela  najuglednije hrvatske glazbene nagrade Porin održat će se u nedjelju, 15. svibnja u Biogradu na Moru. Treći put za redom popularni dalmatinski gradić bit će domaćin priredbi na kojoj ćemo doznati što je najbolje zabilježeno na nosačima zvuka prošle, 2010. godine.
 
Objava nominacija u ukupno 51 kategoriji Diskografske nagrade Porin zakazana je za utorak, 29. ožujka u 11 sati u dvorani MoviePlexa, u zagrebačkom Centru Kaptol. Po prvi puta u povijesti Porina trima nominiranima u svakoj kategoriji bit će dodijeljena posebno dizajnirana i proizvedena Potvrda o nominaciji za Porin 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"To je samo jedna od brojnih promjena koje su tijekom protekle godine napravljene kako bi Porin 2011. bio što kvalitetniji pokazatelj stanja u domaćem glazbenom izdavaštvu", kaže Siniša Bizović, direktor Diskografske nagrade Porin pri Institutu hrvatske glazbe, koji je glavni organizator Porina. "Ove je godine u prijedlozima za nominacije sudjelovao 31 hrvatski nakladnik s ukupno 1342 prijedloga za nominacije".

"`Berba` albuma koje su objavili novi izvođači je bogata i raznovrsna"

Darko Bakić, izvršni direktor Porina, ističe: "Iza nas je diskografski izuzetno kvalitetna godina. U 2010. objavljeni su sjajni albumi već dobro poznatih autora i izvođača, ali sretni smo što je i `berba` albuma koje su objavili novi izvođači bogata i raznovrsna".
 
Publicitet koji donosi Porin očito je dobar razlog da se Biograd na Moru još jednom odluči na gostoprimstvo. Njegov gradonačelnik Ivan Knez kaže: "I ove godine će Biograd živjeti s Porinom,  na obostranu korist i zadovoljstvo. Proljetni vikend uz more ispunjen najboljom hrvatskom glazbom – tko tome može odoljeti?".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara