Istinski monokromatske fotografije: Ne pristajte na ništa osim najboljeg - Huawei P9

Istinski monokromatske fotografije: Ne pristajte na ništa osim najboljeg - Huawei P9

Foto: Press

OD TRENA kad je fotoaparat izmišljen, samo je nekoliko imena istinski zasjalo u ovom polju. Još manje ih je uspjelo svoje ime utkati u određeni životni stil, identitet ili kulturni pokret. Leica je uspjela sve to, i više. Više od sto godina ove su kamere ovjekovječile bezbroj trenutaka, a ono po čemu su napoznatije su crno-bijele fotografije.

Vrhunska, bezvremenska fotografija snimljena mobitelom

Dolaskom modela HUAWEI P9, moguće je koncentrirati se na fotografiranje najvažnijih trenutaka u savršenoj kvaliteti. I to ne samo kako bismo to odmah stavili na Facebook ili Instagram, već kako bismo imali fotografije koje će ostati s nama godinama kao najvažniji suveniri s naših putovanja. Huawei jamči da će svaka slika fotografiranja s pametnim telefonom P9 biti jedinstveno evokativna i bezvremenska.

Kako bi izbjegao pogreške, Huawei je započeo suradnju s tvrtkom Leica, koja je poznata po kvaliteti svojih kamera i leća koje proizvodi još od početka 20. stoljeća. Ovaj uređaj povezuje dizajnerske vrijednosti i inženjersku izvrsnost tvrtki Huawei i Leica u sustav fotografiranja pametnih telefona koji su zajednički razvile obje tvrtke.

Zahvaljujući ovoj suradnji, Huawei je postao najbolji pametni telefon za ljubitelje Leica brenda. Uz iznimnu kvalitetu fotografija, fotoaparat uključuje i dodatne zanimljive funkcionalnosti: poznato Leica sučelje, isti font koji se koristi u njemačkim fotoaparatima te čak i isti zvuk prilikom fotografiranja. Smartphone s "Leica izričajem" Huawei P9 je prvi pametni telefon na svijetu koji je osmišljen i izrađen u suradnji s tvrtkom Leica, koja je dizajnirala hardver i softver kamere P9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

P9 se diči dvostrukom kamerom na poleđini – monokromatskom i onom u boji. Kao i kod modela Leica M- Monochrom, P9 koristi samo svoj monokromatski senzor za snimanje crno-bijelih fotografija. Ovaj senzor nema raspon filtra u boji, što omogućuje bolju raspodjelu svjetla, veću oštrinu i snažniji kontrast.

Većina pametnih telefona samo “pretvara” boju fotografije u crno-bijelu, koristeći različite filtre. Uz to, kakvoća većine crno-bijelih fotografija snimljenih drugim pametnim telefonima je inferiorna jer ne postoje raw podaci. Monokromatske kamere su drugačije: one izravno koriste podatke raw fotografija kako bi proizvele istinske crno-bijele fotografije tj.prirodnije i oštrije fotografije.

Stoga, sad kad znate za razliku između kamere pametnih telefona tvrtke Huawei i drugih proizvođača, ne pristajte na ništa manje od najboljeg! S Huawei P9 upoznajte ljepotu istinski monokromatske fotografije i snimite svoju Leica fotku.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?