Ostacima hrane od svatova nahranili 37 osječkih obitelji, neki prvi puta jeli janjetinu

Ostacima hrane od svatova nahranili 37 osječkih obitelji, neki prvi puta jeli janjetinu

Foto: Facebook

VOLONTERI humanitarne udruge "Rijeka ljubavi" prošle subote pozvali su dvije, a u nedjelju čak 35 obitelji i podijelili im delicije sa svatovskog stola. Sreći korisnika nije bilo kraja, ispričala je Štefica Čučak, predsjednica udruge. Iz jednog restorana donijeli su dva pladnja hrane, a iz svadbene sale ak 30 kilograma raznog, odlično pripremljenog mesa, počevši od janjetine, prasetine, pohanoga mesa, mladoga luka i kolača.

"Ljudi koji danima nisu imali što jesti toliko su se razveselili da je bilo i suza. Neki od njih rekli su da je ovo prvi put da su u svom životu kušali janjetinu i to nas je jako potreslo. Istovremeno, bilo nam je drago što smo uspjeli postići da se hrana ne baca", ispričala je Čučak za Glas Slavonije i pozvala građane koji organiziraju svečanosti da ostatke hrane doniraju udruzi, čiji će volonteri odmah dostaviti tu hranu socijalno ugroženim obiteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga je registrirana u Ministarstvu poljoprivrede i na sve načine nastoji osigurati hranu za stotine obitelji.

Čučak kaže da se u Hrvatskoj godišnje u smeće baci čak 400 tisuća tona hrane, što čini 90 kilograma hrane po glavi stanovnika, apel građanima i udrugama da nakon zakuski, krstitki, svatovskih svečanosti ili u kakvoj drugoj prigodi hranu daruju siromašnima, to je veći.

"Godišnje se baca namirnica u vrijednosti od oko četiri milijarde kuna, a broj gladnih se povećava. Stoga sve pozivam da se odazovu ovome apelu", rekla je na kraju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara