Što se dogodilo s Dido?

Što se dogodilo s Dido?

Foto: Press

ONI KOJI su odrasli devedesetih vjerojatno se sjećaju pjesme "Thank You", velikog hita britanske pjevačice Dido.

Pjesma je kasnije postala još popularnija kada ju je Eminem pretvorio u "Stan", ali nakon toga izbacila je još nekoliko manje popularnih pjesama i nestala.

Što je prilično nevjerojatno za pjevačicu čiji je prvi album "No Angels" prodan u 21 milijun primjeraka. Dido ili Dio Florian Cloud de Bounevialle O'Malley Armstrong 2001. osvojila je niz nagrada, a album iz 2003. "White Flag" prodan je u 13 milijuna primjeraka.

Snimila je "I'm Not A Girl, Not Yet A Woman" s Britney Spears, a treći album "Safe Trip Home" iz 2008. unatoč odličnim kritikama prodao je nešto više od milijun kopija.

Uslijedila je petogodišnja pauza, njezina pjesma "If I Rise" nominirana je za Oscar, album iz 2013. "Girl Who Got Away" nije dosegnuo ni milijun prodanih primjeraka (što je očekivano s obzirom na stanje u glazbenoj industriji) i premda su sve ovo relativno velike i pozitivne stvari, Dido kao da je jednostavno nestala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin "Greatest Hits" podbacio je, a Dido se posvetila obitelji.

No, najavila je peti album.

"U procesu sam pisanja za album i trebalo mi je duže da se vratim nakon što je Stanley rođen jer sam bila fokusirana na njega i svog muža", rekla je prije tri godine, a fanovi od onda čekaju nešto novo.

 

Pete me and half adam. Back again. At google. Going on now x

Fotografiju objavljuje Dido (@dido)

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara