Štrudl upisao Jaškovo u Guinnessovu knjigu rekorda

Štrudl upisao Jaškovo u Guinnessovu knjigu rekorda

Foto: FAH

CERTIFIKATI Guinnessovih svjetskih rekorda stigli su ovih dana iz Londona u Jaškovo, mjesto u blizini Ozlja, gdje je u rujnu prošle godine ispečena savijača dugačka 1479,38 metara, najdulja na svijetu, te su u srijedu svečano dodijeljani certifikati i tridesetak zahvala svima zaslužnima za uspjeh.

Certifikate su od Guinnessa dobili turističko odredište "Zeleno srce Hrvatske", Turistička zajednica grada Ozlja i restoran “Žganjer”, čija je vlasnica Lidija Žganjer-Gržetić rekla da je tek nakon srušenog rekorda postalo jasno koliko je turistički važna ta akcija, koja se pretvara u svojevrsno gastronomsko brendiranje kraja.

Za rujan ove godine najavila je Štrudlfest s najmanje pedeset sudionika, izlagača štrudla po najrazličitijim receptima i specifičnostima pojedinih sredina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozaljska gradonačelnica Gordana Lipšinić i načelnik općine Ribnika Željko Car, oboje kao predstavnici jedinica lokalnih samouprava koje uz Karlovac čine turističko odredište "Zeleno srce Hrvatske", istaknuli su da je akcija od rujna do danas rezultirala većim zajedništvom i spoznajom da udruženi mogu ostvariti vrijedne akcije.

"Samo teškim radom i zajedništvom mogu se pomicati granice, pa i rekordi", istaknuo je Car.

Direktorica karlovačke Turističke zajednice Tihana Bakarić ocijenila je da je - marketinški gledano - rušenje rekorda već donijelo dobre rezultate, a i dalje će služiti za marketinške svrhe. Podsjetila je na medijske objave i zanimanje za taj kraj te na obilazak stranih medija i agencija zahvaljujući rekordu i marketinškom programu Hrvatske turističke zajednice "Hrvatska 365". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara