Sve zbog užasno glupe lozinke: Zuckerbergu hakirani profili na Twitteru i Pinterestu

Sve zbog užasno glupe lozinke: Zuckerbergu hakirani profili na Twitteru i Pinterestu

Foto: Facebook

DA NA internetu nitko nije siguran, pa ni tata Facebooka Mark Zuckerberg, dokazuje posljednji slučaj hakiranja koji se dogodio prošlog vikenda.

Njegove korisničke račune na Twitteru i Pinterestu nakratko je preuzeo haker ili skupina hakera, poznati kao "OurMine Team". Nepoznati haker ili grupa njih to su učinili koristeći lozinke s LinkedIna koje su procurile još 2012. godine.

Prema onome što su objavili OurMine Team, lozinke koje je Zuckerberg koristio na Pinterestu i Twitteru, na kojima nije baš dugo objavljivao postove, bile su potpuno identične njegovoj lozinki s LinkedIna iz 2012. godine i navodno je ona iznimno glupa. Prema onome što tvrde hakeri, njegova lozinka bila je ni manje ni više nego "dadada".

Zuckerbergovi programeri brzo su vratili kontrolu nad napadnutim računima te su obrisane poruke koje su hakeri ostavili na hakiranim računima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da Zuckerberg nije koristio Twitter od 2012. godine, hakiranje tog računa vjerojatno mu nije teško palo, no OurMine Team pohvalio se da su mu upali i na Instagram, što je mnogo veći udarac ako se uzme u obzir da je ta društvena mreža vlasništvo Facebooka. Iz Facebooka su te tvrdnje demantirali, piše Venturebeat.

"Niti jedan Facebookov sustav ni račun nije ugrožen. Svi napadnuti računi su ponovno sigurni", objavili su.

Curenje tisuća lozinki i drugih informacija s LinkedIna iz 2012. godine i dalje je veliki problem za tu mrežu. Korisnike su nedavno upozorili da promijene svoje lozinke ne samo na toj društvenoj mreži, nego i na svim ostalima na kojima se one podudaraju, jer će hakeri s dobivenim podacima pokušati "upasti" na sve njihove profile.

Tijekom vikenda bez pristupa korisničkim računima su ostali i Kylie Jenner, Keith Richards i Tenacious D, no nema dokaza da su ti napadi bili međusobno povezani niti da su povezani s curenjem podataka iz LinkedInove baze podataka. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara