Upozorenje iz Facebooka: Ne preuzmete li ovu aplikaciju nestat će vam sve fotografije

Upozorenje iz Facebooka: Ne preuzmete li ovu aplikaciju nestat će vam sve fotografije

Foto: Facebook

FACEBOOK je počeo upozoravati svoje korisnike, koji su učitavali fotografije putem svojih iOS uređaja da će ti albumi nestati sljedećeg mjeseca, javlja TechCrunch.

Facebookova značajka sinkroniziranja fotografija s iOS-a lansirana je 2012. godine, a korisnicima je omogućavala da automatski učitavaju sve fotografije sa svojih uređaja u privatni album pod imenom "Synced" ili "Synced from Phone". Ideja je bila da će tako korisnici lakše pronalaziti i dijeliti fotografije s prijateljima na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisnici sad dobivaju e-mailove i notifikacije na Facebooku da će njihovi albumi nestati 7. srpnja te da ih trebaju ili skinuti ili instalirati novu aplikaciju Moments kako bi ih zadržali na Facebooku. Nakon toga primijećen je značajan rast preuzimanja te aplikacije, koja se popela na drugo mjesto najskidanijih besplatnih aplikacija na App Storeu.

Prisiljavanje na skidanje još jedne aplikacije izazvalo je revolt među korisnicima Facebooka, koji su posljednji put prije dvije godine morali instalirati Messenger kako bi nastavili komunicirati s prijateljima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara